Україна, 53211, Дніпропетровська обл.,
м. Нікополь, вул. Комсомольська, 9
Тел./факс: +38 05662 5-15-17, 5-05-17
Моб.: +38 099 029-98-42, +38 067 417-41-08
E-mail: sooi@ua.fm

Нікопольска міська громадська спортивно-оздоровча організація інвалідів "Аква"

Новини

Другий Чемпіонат Дніпропетровської області з Боча

001

В Нікополі відбувся Другий Чемпіонат Дніпропетровської області з паралімпійської гри Боча.

Боча - це гра з набором м'ячів з шести синього, шести червоного і одного білого кольорів, що входить до переліку паралімпійських видів спорту для людей з інвалідністю. Після того, як Боча була внесена до переліку паралімпійських ігор для людей з інвалідністю, її правила були приведені до єдиного знаменника і розрізняються лише в залежності від категорій гравців. Так як в грі беруть участь спортсмени з інвалідністю опорно-рухового апарату різної тяжкості, для деяких категорій дозволяється використання спеціальних пристосувань для вкидання м'яча і навіть допомога асистента. Суть гри Боча полягає в тому, що гравці намагаються максимально наблизити м'ячі свого кольору до білого м'яча, який називають Джек-бол. Гра відбувається на рівному майданчику розміром 12,5 на 6 метрів з комплектом з шести червоних і шести синіх м'ячів, та одного білого м'яча.

У турнірі прийняли участь понад 30 спортсменів-візочників з таких міст: Нікополь, Дніпро, Кам’янське, Павлоград, Покров, Марганець, Жовті Води, Кривий Ріг та Тернівка. Змагання організовані Нікопольською спортивно-оздоровчою організацією інвалідів «АКВА», спільно з відділом з питань спорту управління гуманітарної політики Нікопольської міської ради, за підтримки Дніпропетровського обласного регіонального центру «Інваспорт» та Нікопольського заводу феросплавів.

На урочистому закритті змагань всіх спортсменів вітали та нагороджували заступник міського голови Ольга Коник, депутат Дніпропетровської обласної ради, голова первинної організації профспілки металургів і гірників України ПАТ «Нікопольський завод феросплавів» Володимир Романенко, депутат Нікопольської міської ради Тетяна Обиденна, а також голова Нікопольської спортивно-оздоровчої організації «Аква» Антон Серов. Нікопольські спортсмени, представники спортивно-оздоровчої організації «Аква» гідно виступили на змаганнях, переможцями та призерами у своїх класах стали:

- клас «ВС 1» - 1 місце Олександр Кривошта та 3 місце Платон Сисоєв;

- клас «ВС 2» - 1 місце Андрій Мороз та 3 місце Наталя Сарана;

- клас «ВС 4» - 2 місце Андрій Окулов;

- клас «ВС 5» - 3 місце Володимир Рябий;

- клас «Команди ВС 1/2» – 1 місце команда у складі Олександра Кривошти, Андрія Мороза та Наталі Сарани та 3 місце у команди у складі Платона Сисоєва, Вікторії Волошиної та Аліма Кравченко.

Такі заходи дуже важливі для людей з обмеженими можливостями, адже збираючись разом всі вони отримують заряд енергії, спілкування, безцінний досвід та навички у цій грі, яка носить також і реабілітаційний характер, а також відчувають всібічну підтримку від міської влади та небайдужих людей. Варто відзначити, що двоє нікопольчан Андрій Мороз та Андрій Окулов являються членами збірної команди України з паралімпійської гри Боча і активно приймають участь як у Всеукраїнських, так і закордонних змаганнях. Бажаємо всім спортсменам міцного здоров’я, сили духу та нових здобутків і перемог!

002 001 003 004 005 006 007 008